‘Martinez benadert Nederlandse verdediger met dubbele nationaliteit’

‘Martinez benadert Nederlandse verdediger met dubbele nationaliteit’

02-02-2021 07:00
8

Bondscoach Roberto Martinez heeft volgens De Telegraaf telefonisch contact opgenomen met Pascal Struijk. De verdediger speelt momenteel bij Leeds United en speelde in het verleden bij ADO Den Haag en Ajax.

Struijk is geboren in Deurne (Antwerpen) en kan dus ook voor de Rode Duivels spelen. De 21-jarige verdediger kent dit seizoen zijn doorbraak bij het Engelse Leeds. Martinez denkt al een tijdje na over nieuwe verdedigers na de generatie Jan Vertonghen (33), Toby Alderweireld (31), Thomas Vermaelen (35) en de inmiddels gestopte Vincent Kompany (coach Anderlecht, red.).

Zo werden de afgelopen maanden al jonge speler zoals Sebastiaan Bornauw, Zinho Vanheusden en Hannes Delcroix opgeroepen. Met Struijk hoopt Martinez er nog een optie bij te hebben. Met zijn 1m90, 21 jaar en als linksvoetige centrale verdediger heeft Struijk een interessant profiel. Hij is echter een Nederlandse jeugdinternational en daar gaat zijn voorkeur ook naartoe.

Bij Oranje is er defensief veel geweld met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind of opkomend talent Sven Botman. “Mochten ze het bij Oranje niet met mij zien zitten en de Belgische bondscoach is wel bereid om mij een kans te geven, dan zou ik zeker voor de Rode Duivels kunnen kiezen”, liet Struijk minder dan een jaar geleden nog in Knack VIP weten.