Extra Time buigt zich over mercato: Dost beste, Bakkali opvallendste transfer

Extra Time buigt zich over mercato: "Dost beste, Bakkali opvallendste transfer"

01-02-2021 23:42
5

De winterse transfermarkt zit er zo goed als op. In Extra Time blikte het aanwezige panel alvast terug op de meest opzienbarende deals van de voorbije uren, dagen en weken. Wie was de verrassendste? En wie de strafste?

Filip Joos antwoordt op beide vragen. "De meest opgemerkte vind ik Bakkali, de beste Dost", klinkt het droogweg. Daar kon de rest van de tafel zich in vinden. "Sint-Truiden heeft heel goed werk geleverd, met Brüls en Mboyo", voegde Joos er nog aan toe.

Wat met Tarik Tissoudali, meneer Vidarsson? "Ik vind dat moeilijk", weigert de IJslander grote voorspellingen te doen. "Zoals alle transfers kan het alle kanten uit, maar het is wel het type speler dat Gent voorlopig mist. Als Vanhaezebrouck terug naar zijn systeem wil gaan van zijn eerste periode, dan is het echt wel een type dat daarin past. Het hangt er ook van af: hoeveel betaalde Gent?", vindt Vidarsson.

Genk en Schrijvers
Peter Vandenbempt gooit er nog wat andere namen tegenaan. "McKenzie en Preciado maken een goede indruk", verwijst de radioman naar de twee nieuwe verdedigers bij KRC Genk. "Voor Leuven is Siebe Schrijvers een flinke transfer, ik neem aan dat hij ook goed betaald wordt. Daar wordt bijzonder veel verwacht in Leuven."

"Het is nu aan hem om de ploeg te dragen en een opvallende speler te zijn tijdens het hele seizoen", legt Vandenbempt nog wat druk op Schrijvers' schouders. "Voor Beerschot is Tissoudali een gigantisch verlies."

Ognjen Vranjes, tot slot. "Ook dat is iemand van wie je kan zeggen: het komt altijd terug", aldus Vandenbempt over de houding van de Bosniër. "Die flinke agressiviteit in zijn tackles ... Het loopt wel altijd goed af, maar toch."