Club Brugge is getuige van wederopstanding: Hij was weer de oude Hans Vanaken

Club Brugge is getuige van wederopstanding: "Hij was weer de oude Hans Vanaken"

01-02-2021 23:18
2

Club Brugge veegde zondag de vloer aan met Standard Luik. De 3-1 op het scorebord viel al bij al nog mee, maar in werkelijkheid was het verschil in kwaliteit groot. Doelpuntenmaker Hans Vanaken eiste nog eens een hoofdrol op. Dat was alweer een tijdje geleden, maar het panel van Extra Time zag dat het goed was.

"Zeker in de eerste helft zagen we weer de oude Hans Vanaken", vindt Peter Vandenbempt. "Hij had er ook zeer veel zin in. Misschien was hij ook wel een klein beetje extra geprikkeld door die twee keer dat hij naar de kant was gehaald, dat zou ook kunnen. Hij was alomtegenwoordig. Met zoveel flair en gevoel, dan merk je meteen ook dat hij goed in zijn vel zit."

"Wat hij ook vaker deed dan in voorgaande wedstrijden, was zijn diepgang in de rechthoek. Wat hij ook altijd heeft, is zijn goede plaatsing voor de goal. Helaas voor de tegenstand: ook Vanaken is zachtjesaan in vorm aan het komen. Ik vond hem tegen Genk eigenlijk ook helemaal niet zo slecht", verwijst Vandenbempt al wat verder terug.

Ook Filip Joos was onder de indruk. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor Noa Lang. "Lang zakt vaak in de Vanaken-positie, die we kenden van voor Lang er was. Daardoor gaat hij zelf dieper. Ik vind dat goed, dat hij dat nu opnieuw meer doet, meer dan in een bepaalde periode waarin hij het zo regelde dat het bijna te gemakkelijk werd. Lang regelt nu meer. Het is een rondo, maar naar de goal", waarschuwt Joos de tegenstand.