OFFICIEEL: Ajax heeft tweede grote 'winteraankoop' binnen

OFFICIEEL: Ajax heeft tweede grote 'winteraankoop' binnen

01-02-2021 22:08

Ajax heeft zich versterkt met Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller, die nog geen half jaar geleden door AZ aan Sevilla werd verkocht, komt op huurbasis over vanuit Spanje.

Ajax-directeur Marc Overmars heeft geen optie tot koop bedongen op Idrissi. De 24-jarige aanvaller komt bij Sevilla amper aan spelen toe en kreeg van trainer Julen Lopetegui nog geen enkele keer een basisplaats in La Liga. Wel mocht hij drie keer invallen. In de Copa del Rey en de Champions League kwam Idrissi tot ruim 500 minuten.

Ajax slaat met het binnenhalen van Idrissi een belangrijke slag. De linksbuiten moet het aanstaande vertrek van Quincy Promes opvangen. De aanvaller is op weg naar het Russische Spartak Moskou en naar verluidt is Overmars bijna rond met de Russen. Idrissi is de tweede winteraanwinst van Ajax. Eerder deze maand legde de club 22,5 miljoen euro neer voor Sébastien Haller.

Ajax gaat naar verluidt na dit seizoen in gesprek met Sevilla over een mogelijk langer verblijf van Idrissi in Amsterdam. In de huidige deal is in ieder geval geen optie tot koop opgenomen. Idrissi speelde in het verleden voor FC Groningen en AZ en maakte vervolgens de overstap naar Sevilla. De vleugelaanvaller kwam tot op heden tot zeven interlands voor Marokko.