Anderlecht versiert dit seizoen opvallend vaak penalty’s én trapt ze ook binnen

Anderlecht versiert dit seizoen opvallend vaak penalty’s én trapt ze ook binnen

01-02-2021 19:05 Laatste update: 02-02-2021 13:29
22

Tien stuks, zoveel penalty’s mocht Anderlecht dit seizoen al trappen. Negen daarvan vlogen ook tegen de netten, het levert de record kampioen een knap penaltyrapport op. Het aantal versierde penalty’s is opvallend, de afgelopen vijf seizoenen wist Anderlecht nooit beter te doen.

Met negen gescoorde penalty’s doet overigens niemand beter in de Jupiler Pro League dit seizoen. Genk komt in de buurt, ook zij kregen namelijk tien penalty’s tot dusver. De Limburgers wisten er wel maar acht van om te zetten. Derde is OH Leuven, de promovendus versierde dit seizoen zeven penalty’s en scoorde die ook allemaal. Ook Gent kreeg er zeven, drie daarvan werden echter gemist. Club Brugge versierde dit seizoen dan weer opvallend weinig penalty’s. Tot dusver kregen ze er drie.

Tien versierde penalty’s na 25 speeldagen is overigens opvallend veel voor Anderlecht. De voorbije seizoenen moesten ze het met een heel stuk minder doen. Het afgelopen seizoen kregen ze er bijvoorbeeld slechts zeven, het jaar voordien waren het er slechts vijf. Ook in het seizoen 2017/18 kreeg Anderlecht er slechts vijf, daarvan werden er zelfs maar twee van omgezet. Datzelfde jaar was Club overigens de penaltykoning met twaalf versierde strafschoppen, als Anderlecht de trend doorzet kan het dat aantal dit seizoen overtreffen.

Tot slot is er nog een eervolle vermelding weggelegd voor Lukas Nmecha. De Duitser ontpopte zich dit seizoen tot een strafschopspecialist en wist zeven van de acht penalty’s om te zetten en leverde zijn team zo broodnodige punten op. Het is al eens anders geweest, het penaltyspook durfde zich in het verleden wel eens in Brussel te nestelen. De overige penalty’s werden dit seizoen door Michel Vlap en landry Dimata omgezet.

Penalty’s Anderlecht per seizoen (gescoord/gemist):

2020/21: 9/1

2019/20: 6/1

2018/19: 5/0

2017/18: 2/3

2016/17: 5/1