UPDATE: 'Anderlecht krijgt haar zin, Dimata trekt naar Spanje'

UPDATE: 'Anderlecht krijgt haar zin, Dimata trekt naar Spanje'

01-02-2021 13:55 Laatste update: 19:06
38

Landry Dimata kan RSC Anderlecht op de slotdag van de transferperiode nog verlaten. De aanvaller van paars-wit kan zich opmaken voor een buitenlands avontuur.

Dimata werd eerder al gelinkt aan enkele clubs uit de Italiaanse Serie A, maar volgens La Granada kan Dimata ook richting Spanje trekken. Zo toont Espanyol Barcelona interesse in de spits van Anderlecht.

Espanyol staat momenteel op een tweede plek in de Spaanse Tweede Klasse en hoopt op de slotdag nog een nieuwe nummer negen te kunnen voorstellen. Dimata is één van de opties die overwogen wordt.

Dimata is een grootverdiener bij Anderlecht en ligt nog tot 2022 onder contract bij paars-wit. In de zomer was het Franse Dijon nog geïnteresseerd met een bod van vijf miljoen, maar dat ging toen in laatste instantie niet door. Dit seizoen speelde hij veertien partijen voor Anderlecht en was hij goed voor twee doelpunten en twee assists.

Update: Volgens La Dernière Heure staat Dimata dicht bij een vertrek. De aanvaller legt zijn medische testen af in het buitenland, al is het nog maar de vraag of hij daar ook voor zal slagen.

Update: In Spanje is men zeker Dimata trekt naar Espanyol Barcelona. Opvallend, AS schrijft dat paars-wit akkoord ging met lagere voorwaarden om de aanvaller te verhuren. Maar Sport voegt er wel aan toe dat paars-wit ook haar slag heeft thuisgehaald op een ander vlak. Dimata wordt verhuurd met een verplichte aankoopoptie.