Kums verklaart verdedigende aanpak van Gent: We zagen meer kans in omschakeling

Kums verklaart verdedigende aanpak van Gent: "We zagen meer kans in omschakeling"

31-01-2021 21:14
5

RSC Anderlecht en KAA Gent leverden een spektakelloze pot af, die logischerwijze eindigde op een brilscore. Beide ploegen leken wel met die uitslag te kunnen leven, al geeft Sven Kums toe dat zijn elftal niet bepaald een geweldige prestatie op de mat heeft getoverd.

 "Het was vrij gesloten", haalde Kums bij Sporza een ferm understatement boven na afloop van de matige wedstrijd. "Dat was ook onze aanpak. We probeerden om iets te forceren op de counter. We hebben het initiatief aan hen gelaten, maar ik denk wel dat we enkele kansen hebben gehad. We speelden niet zo vanwege de afwezigen, maar omdat we meer opportuniteiten zagen in de omschakeling."

"Ik denk ook niet dat zij veel kansen hebben gehad. Wij hebben er toch een paar gecreëerd", zag de middenvelder het glas eerder halfvol dan halfleeg. Nochtans lagen er mogelijkheden bij de snelle flanken. "Je kan daar altijd meer van profiteren. We hebben zeker geprobeerd om hen aan te spelen op hun snelheid. Soms komt dat eruit, soms ook niet." 

Ook Anderlecht pakte het voorzichtig aan. "Het is moeilijk om een laag blok uit verband te spelen, dat zag je vorige week ook al tegen Sint-Truiden", wijst Kums op een tekortkoming van zijn ploeg. "Daar moeten we aan werken. We kunnen iedereen gebruiken die wat creativiteit heeft. Je ziet dat we dat een beetje missen", besluit hij. Tarik Tissoudali zou alvast overkomen van Beerschot V.A.. De Marokkaanse Amsterdammer brengt alvast de nodige dribbelvaardigheid mee.