Club NXT verdiende meer maar blijft opnieuw achter met lege handen

31-01-2021 18:12 Laatste update: 18:26
8

In de Proximus League werd er deze middag ook gevoetbald. Club NXT ging op bezoek bij RFC Seraing maar keerde met lege handen weer naar huis. De jonkies van Club NXT blijven alleen laatste met 7 punten uit 17 wedstrijden. Seraing springt dankzij deze 2-1 overwinning naar de tweede plaats.

Bij Club NXT was er voor de aftrap een feestvarken want Kyriani Sabbe was met zijn 16 jaar en 5 dagen de jongste speler ooit in het Belgisch profvoetbal die zijn profdebuut maakte. Hij nam het record over van zijn ploegmaat Noah Mbamba.

RFC Seraing startte sterk aan de wedstrijd en wou Club NXT onder druk zetten maar de jonkies van Club NXT hielden goed stand. Het was net voor de rust dat de thuisploeg op voorsprong kwam, Mohamed Mouhli nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Na de rust kwam Club NXT goed uit de kleedkamer en maakte het aanstalten op een strafschop maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Een kwartier voor tijd konden de bezoekers dan toch langszij komen via Mathis Servais.

🤔 | @ClubNxt krijgt geen strafschop na deze actie van doelman Mignon! 🤨 #SERNXT pic.twitter.com/w1Ut1QZOfi

Echt lang kon Club NXT niet genieten van die voorsprong want N'Daiye maakte twee minuten later de beslissende treffer van de middag, 2-1. Dat werd ook de eindstand. Trainer van Club NXT ontving nog een rode kaart nadat hij de scheidsrechter terecht wees op het niet fluiten van een penalty.

Club NXT blijft achter met 7 punten uit 17 wedstrijden. Seraing komt op 12 punten van de leidersplaats van Union.