Club Brugge 'fantastische keuze' van Lang: 'Ik vond het een gedurfde stap'

Club Brugge 'fantastische keuze' van Lang: 'Ik vond het een gedurfde stap'

30-01-2021 23:47
8

Noa Lang en Justin Kluivert waren in de jeugdopleiding bij Ajax onafscheidelijk. Inmiddels voetbalt Lang voor Club Brugge, Kluivert is op huurbasis actief bij RB Leipzig. Laatstgenoemde is onder de indruk van de prestaties van Lang bij Club Brugge.

"Toen Noa zei dat hij naar Brugge ging, schrok ik aanvankelijk wat", begint Kluivert in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vond het een gedurfde stap. Eens weg bij Ajax verandert immers alles. Bij Ajax ken je de club en de stad gewoon. Plots is alles nieuw. Als je ziet hoe goed dit hem heeft gedaan, dan is het een fantastische keuze geweest."

Kluivert is blij dat Lang het zo goed doet in België, maar durft niet te zeggen of Ajax een verkeerde keuze heeft gemaakt door hem te laten gaan. "Of deze stap noodzakelijk was? Ik weet wat hij kan. Of dat bij Ajax eruit was gekomen zoals nu bij Brugge, dat is moeilijk te zeggen. Het maakt ook niet zo heel veel uit. Dat Ajax hem liet lopen? Achteraf zeggen mensen altijd of iets goed of slecht is geweest, maar je weet het nooit."

Lang gaat een grote toekomst tegemoet. Kluivert droomt hardop over een gezamenlijk avontuur bij het Nederlands elftal. "Als Noa zo doorgaat, dan kan hij zéker de absolute top bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in. Samen bij Oranje zou heel leuk zijn. En als ik eerlijk ben, dan is dat ook mogelijk. Het is alvast een droom die we delen."