De eerste maanden bij KV Mechelen waren enorm moeilijk voor mij

"De eerste maanden bij KV Mechelen waren enorm moeilijk voor mij"

30-01-2021 20:31
2

Maryan Shved lijkt zich helemaal te ontbolsteren bij KV Mechelen en was tegen Waasland-Beveren nog de grote held voor Malinwa. Het loopt steeds beter met de huurling, die ook weet waarom dat zo is.

Shved had het de eerste maanden nochtans moeilijk om zich door te zetten bij KV Mechelen. "Ik voel me steeds beter in mijn vel, ben nu belangrijk voor mijn team. Dat geeft een goed gevoel. Het zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier kom ­trainen", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

"De eerste maanden hier waren heel moeilijk voor mij. Zowel op sportief als op persoonlijk vlak. Ik kwam aan in een nieuw land ­zonder mijn vrouw, zonder mijn dochter, zonder enige familie. Dat gemis viel me erg zwaar", aldus Shved.

Doorbraak
Maar nu ontbolstert de aanvaller toch helemaal. "Sinds mijn vrouw en dochtertje Mia hier zijn, gaat het beter. Maar op een gegeven moment geraakte ik besmet met corona en zat ik drie weken thuis in quarantaine. God heeft me door die moeilijke periode geholpen, want ik was echt ziek."

"Nee. Het probleem lag ook nooit bij de club. Het probleem lag bij mezelf. Ik ben de enige die iets te verwijten viel. Ik moest aan mezelf werken, had het moeilijk, moest wennen aan het team, was vaak alleen... Het lag aan mij", aldus Shved.