KRC Genk laat punten liggen tegen KV Mechelen, Club Brugge kan profiteren

KRC Genk laat punten liggen tegen KV Mechelen, Club Brugge kan profiteren

30-01-2021 18:05
33

KRC Genk heeft zaterdagnamiddag punten laten liggen op het veld van KV Mechelen. De ploeg van John van den Brom kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

De thuisploeg probeerde hoog druk te zetten in de eerste helft, maar de beste kansen waren voor Genk. Bongonda nam een vrije trap voor zijn rekening en krulde de heerlijk over de muur, maar gelukkig voor Mechelen bracht Thoelen redding. Aan de overzijde moest Vukovic een schot van Shved in hoekschop verwerken. Onuachu -onzichtbaar in de eerste helft- kon slechts één keer dreigen met een zwak schotje.

Kort voor de rust was het opnieuw Bongonda die voor dreiging zorgde. De aanvaller had de openingstreffer aan de voet na een knappe pass van Heynen, maar stuitte opnieuw op Thoelen. Meteen na de rust moest Thoelen opnieuw ingrijpen. Na een snel genomen vrije trap kwam Arteaga in een kansrijke positie, maar Thoelen hield de nul op het scorebord.

KV Mechelen had na de rust moeite om weer in de wedstrijd te komen, maar gaandeweg in de tweede helft probeerde de thuisploeg om de druk op te voeren. Kansen voor Mrabti en De Camargo werden echter niet verzilverd. Vranckx probeerde het dan maar vanop afstand, maar hij mikte naast de kooi van Vukovic. De wedstrijd kabbelde naar het einde.

Genk was niet meer bij machte het verschil te maken, en ook Mechelen leek zich neer te leggen bij de puntendeling. Door dit gelijkspel komt Antwerp op gelijke hoogte van Genk op de tweede plaats in het klassement. Leider Club Brugge kan zondag mits winst tegen Standard opnieuw uitlopen.