Everton verliest verrassend in Premier League tegen laagvlieger Newcastle

30-01-2021 16:43
1

Everton heeft zich zaterdagmiddag verslikt in laagvlieger Newcastle United. Op Goodison Park verloren The Toffees met 0-2.

Everton - Newcastle 0-2
Een overwinning tegen Newcastle was op voorhand erg belangrijk voor Everton, om het zicht op de top van de Premier League te behouden. Dat lukte de ploeg van Carlo Ancelotti echter niet. Beide ploegen creëerden weinig grote kansen. In de 73ste minuut was het echter raak. Callum Wilson verschalkte Everton-doelman Jordan Pickford vanuit een corner met een fraaie kopbal.

In het restant van de wedstrijd ging Everton aanvallender spelen, om op die manier nog een gelijkmaker te forceren. Het omgekeerde gebeurde echter. Diep in de blessuretijd profiteerde Wilson van alle ruimte die Everton achterin weggaf. Vanuit een flitsende counter werkte hij de bal rustig in het doel en op die manier zorgde de spits voor de beslissing: 0-2.

Everton verliest door deze nederlaag waarschijnlijk de top van de Premier League uit het oog. Voor Newcastle was de winst van cruciaal belang, aangezien de ploeg van Steve Bruce hiervoor vijf wedstrijden achterelkaar verloor.