Kums herleeft bij KAA Gent onder Vanhaezebrouck: Het is nog niet constant

Kums herleeft bij KAA Gent onder Vanhaezebrouck: "Het is nog niet constant"

30-01-2021 16:55
6

Sven Kums is de laatste weken opnieuw één van de sterkhouders bij KAA Gent. De middenvelder kende een moeilijke periode, maar sinds de komst van nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck bloeide hij weer open.

"We kennen de kwaliteiten van de nieuwe trainer, je ziet meteen dat hij zijn stempel op de groep drukt", vertelde Kums daarover aan Het Laatste Nieuws. Duidelijkheid, standvastigheid: dat had iedereen wel nodig. Daarom zijn we ook wel blij dat deze coach er is.

"Het is nog niet altijd constant, maar op bepaalde momenten zie je wel dat we progressie maken. Zelf ben ik iemand die nood heeft aan structuur. Het is voor mij belangrijk dat iedereen duidelijk weet wat hij moet doen. Sinds de komst van deze coach zijn er ook niet te veel wissels in tactiek en dergelijke. Dat vind ik gewoon beter."

Als de ploeg progressie heeft gemaakt onder Vanhaezebrouck, geldt dat ook voor Kums. "Ik haal een betere vorm, de komst van de trainer heeft daar zeker mee te maken. Net zoals de hele ploeg is het niet altijd constant. Dat is ons probleem van heel dit seizoen: we zetten af en toe een goeie prestatie neer, maar de wedstrijd erna is het vaak heel wat minder. Dat geldt voor het geheel, dat is voor mij net hetzelfde", besloot Kums.