Vanden Borre stelt teleur: “Het blijft een eeuwige zonde en triestig”

Vanden Borre stelt teleur: “Het blijft een eeuwige zonde en triestig”

30-01-2021 15:45
4

Anthony Vanden Borre werd gezien als één van de grootste talenten bij RSC Anderlecht. Het draaide echter anders uit voor de flankspeler. Zijn carrière kende enkele hoogtes, maar ook veel laagtes. Johan Boskamp is teleurgesteld.

Boskamp heeft geen medelijden met Vanden Borre. “Nee joh. Die gozer moet eens naar zichzelf kijken. Ik ken geen enkele voetballer die zoveel herkansingen heeft gehad als Anthony Vanden Borre. Nu gaat hij in Dubai een voetbalschool oprichten. Daar bestaan nog maar 300.000 voetbalscholen...”

“Hij heeft het over een gebrek aan respect en dat er tegen hem gelogen is”, gaat Boskamp verder tegenover Het Belang van Limburg. “Vanden Borre moet beseffen dat hij twee jaar geleden niks had. Anderlecht gaf hem de kans om terug te knokken. Vince durfde het aan met zijn kameraad, maar dat is totaal niets geworden.”

“Hij is nu 33. De tijd van het zeuren en anderen de schuld te geven, mag dan toch achter je liggen. Het blijft eeuwig zonde, want het was een verschrikkelijk goede voetballer. Triestig als je ziet wat hij met zijn talent gedaan heeft. Jongens, die wedstrijd tegen Spanje, hoe fenomenaal was hij toen”, aldus Boskamp.