Revelatie Oostende trekt naar de Gaverbeek: Gezien dat er geen gras op staat

Revelatie Oostende trekt naar de Gaverbeek: "Gezien dat er geen gras op staat"

30-01-2021 12:05
3

KV Oostende verbaast vriend en vijand. De Kustboys toveren onder Alexander Blessin fris, agressief voetbal op de mat én koppelen dat ook nog eens aan resultaten. Als KVO dit weekend de drie punten meegraait bij Zulte Waregem, duikt het zelfs minstens voor even de top-vier in. Grootste tegenstander aan de Gaverbeek wordt misschien wel het terrein.

De grasmat van Zulte Waregem ligt er nu al weken dramatisch bij. "Ik heb het veld gezien, ik heb ook gezien dat er geen gras op staat. Het belooft letterlijk een 'vuile match' te worden", aldus een droge Blessin. "We moeten daarop geconcentreerd zijn en erg snel herstellen. Ik ben tevreden, we hebben nu voldoende afstand van de onderste clubs genomen. Toch heb ik een probleem om over de Play-Offs te praten, omdat het zo dicht bij elkaar staat. Het klassement kan echt veranderen van de ene speeldag op de andere."

"Ik zeg het nu en je zal het de komende acht matchen blijven horen: het hangt enkel af van focussen op de volgende wedstrijd. Dat moet altijd in je hoofd zitten. We werkten een 'sneeuwmatch' af tegen Kortrijk, we pasten ons aan en we waren de betere ploeg. Als je altijd denkt dat je moe bent, dan word je ook moe. Je moet je brein bedotten en zeggen: "Ik ben niet moe"."

"Door de coronacrisis moet iedereen uit de basiself zowat de hele tijd spelen. Dat er nu meer en meer speler terugkomen, is uiteraard een goede zaak, maar je kan hen niet heel snel brengen. Zij komen stapje per stapje weer terug bij de elf. Hopelijk komen we sterk uit deze periode", besluit Blessin.