De Condé kondigt metamorfose aan in de zomer: Populaire aanvallers en Lucumi

De Condé kondigt metamorfose aan in de zomer: "Populaire aanvallers en Lucumi"

30-01-2021 11:16 Laatste update: 11:36
7

KRC Genk is tot nu toe de ploeg die Club Brugge al het nadrukkelijkst het vuur aan de schenen heeft gelegd. Intussen staan de Limburgers al op behoorlijke afstand van de koploper, maar enkele jongens hebben wel indruk gemaakt. Dimitri De Condé schenkt echter klare wijn: niemand vertrekt nog de komende dagen, de zomer is andere koek.

Vooral de voorhoede van Genk maakte de voorbije maanden grote sier. "De situatie van onze populaire aanvallers is vrij duidelijk", aldus sportief directeur De Condé bij Sportwereld. "Bongonda voelt zich hier goed in zijn vel, Onuachu wil dolgraag topschutter worden en ook Ito is heel content. Zij willen hier graag het seizoen volmaken, in de zomer wordt dat natuurlijk wel een ander verhaal. Ik hoor ook geluiden dat de start van de MLS mogelijk wordt verlaat, dat is ook al een meevaller", verwijst hij nog lachend naar de controversiële transfer van Alejandro Pozuelo.

Ook Jhon Lucumi is een gegeerde vogel. "Met hem zijn duidelijke afspraken gemaakt", verzekert De Condé. "De kans is reëel dat hij in de zomer een volgende stap zet, daarom hebben we op zijn positie al geanticipeerd met de transfer van McKenzie. Centraal achterin, op de flanken, waar de integratie van Preciado vlot verloopt, en op het middenveld zitten we ook naar volgend seizoen toe goed, is mijn gevoel. Alleen in de aanval zullen we mogelijk vers bloed moeten zoeken."

Tijd vragen voor dure aanwinsten
Als de genoemde jongens andere oorden opzoeken, betekent dat uiteraard dat er vers bloed nodig is. Daarvoor kijkt De Condé deels naar de eigen jeugdacademie, maar er zal ook van buitenaf versterking bijkomen. De laatste jaren durfde Genk al eens een flinke som op tafel te leggen. "Iemand die iets meer gekost heeft, krijgt weinig tijd om zich te manifesteren", beseft De Condé dat daar een keerzijde aan vasthangt. "En wordt al snel als mislukte transfer afgeschilderd."

"Ally Samatta was al bijna afgeschreven vooraleer hij doorbrak. Hetzelfde geldt voor Bongonda. Onuachu kon zich pas na een half jaar doorzetten en ik begrijp ook niet waarom aan Dessers wordt getwijfeld. Hij heeft de pech dat hij moet opboksen tegen de topschutter van het land. Terwijl Cyriel altijd en overal vijftien keer zal scoren in een seizoen. Daarvan ben ik overtuigd, dat merk je in onze oefenmatchen. En aan de vier goals die hij maakte in de beperkte speelminuten die hij vergaarde."

"Puur financieel is het gewoon lastig om spelers aan te trekken die garant staan voor goals", trekt De Condé een logische conclusie. "Moffi scoorde enkele maanden vlot voor Kortrijk en vertrok prompt voor acht miljoen naar Frankrijk, eerder betaalde Ajax nog meer voor Bandé van KV Mechelen. Dat wordt weer een grote uitdaging."