Bushiri keert terug naar KAS Eupen: “Veel overtuiging was er niet nodig”

Bushiri keert terug naar KAS Eupen: “Veel overtuiging was er niet nodig”

29-01-2021 18:28
1

Rocky Bushiri keert terug naar KAS Eupen. De verdediger wordt geleend van het Engelse Norwich. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Bushiri zich uit over de transfer.

Het is nog niet zeker dat Bushiri meteen tegen Moeskroen in de basis zal starten. “De coach moet zijn ‘compo’ nog vrijgeven. Bevestigen dat ik aan de aftrap kom, kan ik dus nog niet (lacht). Het moeten lukken dat het weer tegen Moeskroen is. Toen ik eind augustus 2018 door Oostende aan Eupen werd verhuurd, speelde ik mijn eerste match ook tegen Moeskroen.”

“We hielden de nul en wonnen met 0-1”, gaat Bushiri verder. “Voor mij was dat het uitgangspunt van een vol seizoen met in extensie een transfer naar Norwich. Hoe de club mij kon overhalen terug te komen? Daar was niet veel voor nodig.”

“Ik ben blij terug te zijn. Let wel: ik beklaag mij Norwich, Blackpool, STVV en Mechelen niet. Ik deed bijkomende ervaring op. Een bonus die ik nu kan aanwenden om Eupen te helpen. Het is alsof ik opnieuw ben thuisgekomen, al blijven er bitter weinig spelers over van 2018-2019 en is de stijl veranderd.”

“Vroeger verticaal, nu opbouw van achter uit. Ik ken Julien Ngoy, Senna Miangue en Ortwin De Wolf wel van bij de nationale jeugd en ik heb met Knowledge Musona bij Oostende gespeeld”, aldus Bushiri.