Harde kern van KRC Genk dreigt in te grijpen na oproep tot rellen in de stad

Harde kern van KRC Genk dreigt in te grijpen na oproep tot rellen in de stad

29-01-2021 14:30 Laatste update: 14:31
58

Het protest tegen de avondklok in Nederland dreigt nu ook in ons land over te slaan. Op sociale media wordt door flink wat mensen opgeroepen om in steden zoals Genk, Hasselt en Maaseik te gaan protesteren. Daar is de harde supporterskern van KRC Genk absoluut niet over te spreken.

In de Nederlandse steden was er in de voorbije week flink wat protest omwille van de invoering van de avondklok en waren enkele dagen gevuld met rellen en plunderingen. Dat dreigt nu ook naar ons land over te slaan nadat enkele tieners hadden opgeroepen om dat ook in steden zoals Genk, Hasselt en Maaseik te doen. De supporterskern van Genk dreigt van zijn kant om dan ook in actie te schieten.

Niet door te protesteren tegen de avondklok, wel tegen de relschoppers. 'Onze stad is onze trots', klinkt het in een communiqué op de Facebookpagina van Tribune Zuid. 'Wij zijn voor de protestacties tegen de maatregelen, maar zijn tegen het vandalisme en de plunderingen.'

'De oproep om Genk af te breken, vinden wij dan ook ontoelaatbaar', gaat men verder. 'We zullen er staan om onze stad en ondernemers hiertegen te beschermen', geeft men bij de harde kern van Genk aan.

Het zou daarmee ook niet de eerste keer zijn dat een harde kern van een voetbalclub ingrijpt. Na de protestacties in Nederland gebeurde hetzelfde met de harde kernen van Willem II en MVV, die ook ingrepen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie