Kompany geeft vriend Vanden Borre niet op bij Anderlecht: 'Ik wil hem helpen'

Kompany geeft vriend Vanden Borre niet op bij Anderlecht: 'Ik wil hem helpen'

29-01-2021 14:00
6

Anthony Vanden Borre verbaasde vrijdag met enkele bijzonder kritische woorden over zijn geliefde club RSC Anderlecht. Dat is ook coach Vincent Kompany niet ontgaan, al wilde hij er niet teveel over uitwijden.

Ook op de wekelijkse persconferentie van Kompany kwam het interview van Vanden Borre ter sprake. "Was ik verrast? Nee. Zijn we vrienden? Ja", reageerde Kompany kort tegenover Het Laatste Nieuws.

Vanden Borre lijkt met zijn interview de eigen ruiten weer hebben ingeslagen, maar Kompany geeft zijn vriend niet op. "Wil ik hem nog altijd helpen? Ja. Anthony is Anthony. Voor mij is dit geen mediaverhaal", zegt de coach van Anderlecht. "Om eerlijk te zijn zou ik het hierbij willen houden", klonk het.

"We kennen elkaar sinds we zes jaar oud zijn, intussen bijna dertig jaar. En op gebied van vriendschap en familie ben ik iemand die de dingen heel privé wil houden. Met geen enkel woord dat ik nu over Anthony zou uitspreken, kan ik hem verder helpen in zijn beslissing. En dat wil ik net doen. Ik wil behulpzaam zijn voor hem, zoals ik dat van de eerste tot de laatste dag ook geweest ben. ‘t Is niet nu dat ik moet spreken om Anthony te helpen", aldus Kompany.