Lukaku en Ibrahimovic komen goed weg na opstootje in Coppa Italia

Lukaku en Ibrahimovic komen goed weg na opstootje in Coppa Italia

29-01-2021 13:00 Laatste update: 13:16
10

Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic krijgen geen bijkomende straffen na hun ruzie tijdens de Milanese derby. Dat heeft het disciplinaire comité van de Italiaanse bond beslist. Ze zijn wel sowieso geschorst in hun volgende bekermatch. 

De kwartfinale tussen Inter en AC Milan liep dinsdag even uit de hand toen Lukaku en Ibrahimovic plots neus aan neus stonden. Vooral Lukaku verloor zijn zelfbeheersing toen Ibrahimovic naar zijn moeder verwees. Uiteindelijk bluste de ref het brandje en gaf hij beide spelers een gele kaart.

In de loop van vrijdag moest er beslist worden of er een bijkomende straf volgt. Het zogeheten Guidice Sportivo heeft echter besloten van niet. Lukaku is wel al één wedstrijd geschorst omdat hij zijn tweede gele kaart van het toernooi pakte. Ibrahimovic pakte later in de match nog zijn tweede gele kaart.

Helemaal buiten schot zijn de twee kemphanen nog niet, want de bondsprocureur kan nog kiezen om een extra onderzoek te openen. Voorlopig lijkt het echter op een sisser af te lopen.