De Pauw (Antwerp) na kritiek van fans: Kan me dat niet voorstellen

De Pauw (Antwerp) na kritiek van fans: "Kan me dat niet voorstellen"

29-01-2021 12:30 Laatste update: 12:37
4

Nill De Pauw (30) is bezig aan zijn wederopstanding bij Antwerp. Frank Vercauteren gelooft duidelijk in hem, al zijn de fans op sociale media voorlopig minder enthousiast over hem. 

"Ik voel dat ik aan het groeien ben in vergelijking met het seizoensbegin en ik merk dat ik de vruchten pluk van het werk van de voorbije maanden", stelt De Pauw bij Gazet Van Antwerpen. "Terwijl sommige jongens om de drie à vier dagen hun match speelden, bouwde ik verder aan mijn conditie en mijn spel. Mijn huidig niveau is goed, maar ik wil nog beter worden en nog beslissender zijn."

De fans hebben nog niet de beste De Pauw gezien. "Ik denk het niet. Maar ik speel natuurlijk op een heel andere positie (wingback, red.) dan degene die ik gewend ben. Het is aan mij om daar mijn draai te vinden en dat gaat de laatste weken beter en beter. Mijn positiespel is wel vrij goed voor iemand die daar nog niet zo veel gespeeld heeft. En ik bekijk toch bijna elke match opnieuw om te zien wat er op positioneel vlak beter kan."

Toch zijn de fans soms niet mals voor hem. "Ik kijk niet te veel naar sociale media en ik lees niet te veel kranten. Maar ik ben altijd een speler geweest die op de nodige waardering kon rekenen bij de supporters. Bij al mijn Belgische clubs. Ze zien dat ik het type ben dat altijd alles geeft en ik kan me niet voorstellen dat zoiets hier niet zal werken. Ik heb nooit een tekort aan zelfvertrouwen of geloof gehad, of gedacht dat ik niet in de Belgische competitie kan spelen."