'Anderlecht zette geen juridische stappen na afwezigheid VdB, maar krediet is op'

'Anderlecht zette geen juridische stappen na afwezigheid VdB, maar krediet is op'

29-01-2021 07:45
9

Anthony Vanden Borre haalde zwaar uit naar RSC Anderlecht. Het Nieuwsblad komt met het nieuws naar buiten dat paars-wit nochtans geen juridische stappen heeft gezet ondanks onwettige afwezigheid van de voormalige Rode Duivel.

‘Anderlecht was officieel niet op de hoogte van het interview dat Anthony Vanden Borre gaf, maar kreeg er wel lucht van. Een officiële reactie kwam er niet, maar officieus viel te horen dat RSCA zich totaal niet kan vinden in de aantijgingen van VdB’, klinkt het.

Vanden Borre werd in september teruggezet naar de B-kern en dat was volgens Anderlecht een duidelijk signaal dat er niet meer op hem zou worden gerekend als speler. Hij zou wel met beloftencoach Craig Bellamy samenwerken om de jeugd onder zijn hoede te nemen.

Vanden Borre kwam echter niet meer opdagen de afgelopen weken terwijl hij nog wel onder contract staat bij Anderlecht. ‘Hij was onwettig afwezig en paars-wit had juridische stappen kunnen zetten wegens contractbreuk. Dat deden ze niet omdat er signalen waren dat de gewezen Rode Duivel mentaal in een heel moeilijke periode zat en ze hem tijd wilden gunnen.’

Nu lijkt alle krediet echter op na de harde woorden van Vanden Borre.