UPDATE: 'Vanden Borre verschijnt op training van beloften van Anderlecht'

UPDATE: 'Vanden Borre verschijnt op training van beloften van Anderlecht'

29-01-2021 07:20 Laatste update: 30-01-2021 19:25
21

Anthony Vanden Borre doorbreekt de stilte en komt met een interview naar buiten. De voormalige publiekslieveling van RSC Anderlecht haalt zwaar uit naar paars-wit tegenover Het Nieuwsblad.

Anderlecht weet niets van de afwezigheid van Vanden Borre. “Waarom? Zonder iets te zeggen hebben ze mijn rugnummer 18 weggegeven (aan Ashimeru, red.). Ze hebben mijn foto van de website gehaald. Op dat vlak had ik iets meer respect verwacht. Ik vind het bizar dat ze spreken over mijn afwezigheid terwijl ze me niet nodig hebben.”

”Enkel de jonge spelers hebben mij nodig, maar voor hen moet ik niet in Neerpede zijn. Ik hoor ze constant via de telefoon”, gaat de voormalige Rode Duivel verder. “Kijk, ik wacht al zes maanden op een voorstel van Anderlecht, maar er komt niets officieels. Mijn dossier is niet belangrijk.”

Anderlecht had het idee om Vanden Borre om te scholen tot mentor/assistent van de U23. “Dat was een mooi idee. Ik ken al die gasten. Ik ken hun ouders en hun vrienden, maar het waren maar verhaaltjes. Een concreet voorstel kwam er niet.”

“Bovendien wou ik me nog engageren als speler. Toen Anderlecht me in 2019 terugnam, deden ze dat niet zomaar. Ze wisten dat ik potentieel had om een comeback te maken, maar ze zijn blijkbaar van gedacht veranderd. Jammer, want het had gekund.”

Comeback
VDB is verbaasd wanneer er wordt gezegd dat hij zijn explosiviteit kwijt is. “Excusez-moi, misschien verlies je wel je snelheid en explosiviteit, maar op andere domeinen - spelinzicht, tactiek - word je sterker. Je kunt dat compenseren. Olivier Deschacht is 40 jaar en speelt nog altijd. Maar bon...Ik ken niets van voetbal, hé.”

De flankspeler speelde in het begin van het seizoen nog wel een oefenmatch mee. “Sinds die ene oefenmatch tegen Bayer Leverkusen (1-1 op 4 september, red.) weet ik dat ik niet meer in de plannen pas en die beslissing was al veel eerder gevallen. Alleen had Anderlecht me dat beter rechtuit gezegd.”

“Ik was niet top, maar wel goed. Er zat nog veel groeimarge in mijn spel. Als ik mijn toekomst verder bij Anderlecht had kunnen uitbouwen, was dat schitterend geweest. Het is niet zo dat ik weeg op het budget, hé. Ondanks de enorme schulden ben ik geen financieel probleem voor Anderlecht”, aldus VDB.

Update: Ziet Vanden Borre dan toch nog een toekomst voor zichzelf bij Anderlecht? Volgens Anderlecht-Online verscheen de voormalige Rode Duivel vrijdag op de training van de beloften van paars-wit.