Clement over vroege wissels: Een paar jongens gaven een vermoeide indruk

Clement over vroege wissels: "Een paar jongens gaven een vermoeide indruk"

28-01-2021 22:23
12

Club Brugge behoudt zijn perfect rapport in 2021 na de overwinning tegen Cercle Brugge in de derby. Coach Philippe Clement was uiteraard tevreden met de drie punten, al zag hij ook mindere zaken bij zijn ploeg.

"Ik was niet tevreden over ons eerste halfuur waar we niet scherp genoeg waren", vertelde Clement na de match volgens de website van Blauw-Zwart. "Blijkbaar hadden we een doelpunt nodig om klaar te zijn voor de rest van de wedstrijd. We maken dan nog voor rust gelijk."

"We hadden wel heel veel balbezit, maar te weinig kwaliteit. De tweede helft was beter. Je scoort dan het tweede doelpunt. Dan is Cercle meer risico gaan pakken en dan hebben we op de counter nagelaten om het derde doelpunt te maken. Ik ben tevreden over 60 minuten, maar niet over de eerste 30."

De Brugse coach haalde Lang en Vanaken redelijk vroeg in de wedstrijd al naar de kant. "Noa had in de eerste helft een trap op de knie gekregen en dat hinderde hem serieus, vandaar de wissel. Hans heeft de pech gehad dat die schorsing net na de break viel. Hij moet terug in het ritme geraken. Het was gewoon een tactische wissel omdat Balanta daar nog meer evenwicht op het middenveld kan krijgen met de infiltratie van Rits."

"Ik ga de volgende twee dagen bekijken hoe de jongens uit deze wedstrijd komen. Een paar jongens gaven een vermoeide indruk, als je hen daarna ziet spelen is dat niet meer. Het zit meer in het hoofd dan in de benen, denk ik. Nu zondag is het een knaller tegen Standard. Dat zijn altijd topwedstrijden en Standard heeft nu veel punten gehaald onder Leye. Ik zal de volgende dagen kijken wie het best aan die wedstrijd kan starten", besloot Clement.