OFFICIEEL: Avenatti is nieuwe concullega van Mbokani bij Antwerp

OFFICIEEL: Avenatti is nieuwe concullega van Mbokani bij Antwerp

28-01-2021 17:01 Laatste update: 17:10
19

Dieumerci Mbokani weet wie zijn doublure - of moeten we zeggen: uitdager? - wordt bij Royal Antwerp FC. Het huidige nummer drie uit de Jupiler Pro League neemt Felipe Avenatti namelijk over van Standard Luik. Het gaat om een huurovereenkomst mét aankoopoptie.

Volgens onder meer Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen heeft Antwerp de deal in alle stilte gesloten met de Rouches. Sinds Luciano D'Onofrio de sportieve lijnen uitzet in Deurne-Noord, is de link met Luik snel gelegd. The Great Old zou Avenatti dus in eerste instantie huren, al kan het hem komende zomer ook definitief overnemen. Voor hoeveel geld is voorlopig niet bekend.

Antwerp was eigenlijk al enkele transferperiodes op zoek naar een vaste vervanger voor Mbokani. De 35-jarige Congolees voelt de jaren wegen en staat momenteel bijvoorbeeld aan de kant met een blessure. In zulke situaties had de club nood aan een stand-in met de nodige adelbrieven. Guy Mbenza kreeg sinds vorige zomer zijn kans, maar hij kwam nauwelijks in het stuk voor.

Datzelfde kan trouwens gezegd worden van Avenatti bij Standard. De Uruguayaan mocht de voorbije maanden zeker niet klagen over een gebrek aan speeltijd, maar liet daarin te weinig zien. In het verleden was de linksvoetige spits wél succesvol bij KV Kortrijk.

Update: Antwerp heeft de deal rond Avenatti inmiddels zelf bevestigd. Het gaat wel degelijk om een uitleenbeurt tot het einde van het huidige seizoen, mét aankoopoptie.