Blessin is gewild: “Waarschijnlijk staat hij al op radar van grote clubs”

Blessin is gewild: “Waarschijnlijk staat hij al op radar van grote clubs”

28-01-2021 16:20
11

KV Oostende heeft met Alexander Blessin een coach met een filosofie, dat zegt executive president Gauthier Ganaye tegenover Het Nieuwsblad. De coach is ook gewild.

“Wij beslisten dat Oostende counterpressing zou spelen, voetbal met veel druk vooruit”, begint Ganaye. “Dus hadden we niet alleen spelers, maar vooral ook een coach nodig die de filosofie kon uitvoeren. Ik sprak met een zestal trainers, maar met Blessin klikte het meteen. Als je drie uur met Alexander over voetbal praat, besef je pas hoeveel hij ervan kent.”

“Velen in België kunnen daar echt niet aan tippen. De stijl van Leipzig correspondeerde ook met wat we hier wilden zien en ik zei de trainer: Zelfs als je vijf matchen na elkaar verliest, gaan wij niet vragen om anders te voetballen. We sluiten geen compromissen op onze aanpak. Ik volg veel trainingen en hij stoomde die jongens echt klaar.”

Moet KVO een vertrek vrezen? “Waarschijnlijk staat Blessin al op de radar van grote clubs, maar wat zijn grote clubs? Alex is benieuwd hoe ver hij kan geraken met Oostende. Wat is voor zo'n jonge coach het belangrijkste? Werken bij een club waar alles overeenstemt met zijn filosofie of naar een 'grote club' als Gent of Antwerp gaan, waar hij de vierde trainer op één jaar is?”