Vandenbempt ziet probleem bij Anderlecht: “Geen buffer om foutjes op te vangen”

Vandenbempt ziet probleem bij Anderlecht: “Geen buffer om foutjes op te vangen”

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 15:27do 28-01-2021 om 15:27

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 15:29do 28-01-2021 om 15:29

RSC Anderlecht verliest veel punten in de strijd om een plek in de top vier. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen over de situatie bij paars-wit. Tegenover Sporza duidt hij de problemen van Vincent Kompany en co aan.

"Van trainers en analisten hoor je momenteel dat Anderlecht een moeilijk te kloppen ploeg is", begint Peter Vandenbempt.” “In het begin van het seizoen zocht Anderlecht nog en werd er veel gewisseld in de defensie. Sinds Delcroix en Miazga het centrale duo vormen, heeft Anderlecht de reputatie om weinig goals te slikken en moeilijk uit verband te kunnen worden gespeeld."

Volgens Vandenbempt beginnen de problemen bij het offensieve falen van paars-wit. "Het grootste defensieve probleem van Anderlecht ligt bij hun offensieve probleem. Omdat ze zo weinig doelpunten maken, hebben ze geen buffer om defensieve foutjes op te vangen. Voetbal is een spel van fouten maken."

"Er maakt altijd wel iemand een defensieve fout bij Anderlecht”, gaat Vandenbempt verder. “Op dat vlak doen ze dit seizoen wat denken aan AA Gent. Het grote verschil met Club Brugge is dat daar foutjes - die zeker ook worden gemaakt - worden opgelost door Simon Mignolet en niet telkens worden afgestraft."

"De afwezigheid van doelman Hendrik Van Crombrugge mag daarom niet worden onderschat. Ik vind hem een betere doelman dan Wellenreuther, ook al is die niet slecht, maar Van Crombrugge heeft vooral meer uitstraling en zorgt voor meer coaching voor zijn verdedigers”, aldus Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
89%
Nee
11%
(126 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws