Manchester United duidelijk na racistische uitlatingen: 'Iedereen walgt'

Manchester United duidelijk na racistische uitlatingen: 'Iedereen walgt'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 14:26do 28-01-2021 om 14:26

Manchester United heeft donderdag in een statement een flinke sneer uitgedeeld naar wat 'anonieme hersenlozen'. Verschillende spelers van de club zijn een dag eerder via sociale media racistisch bejegend, na het verloren thuisduel met Sheffield United.

Door de verrassende nederlaag tegen hekkensluiter Sheffield verzuimde United de koppositie in de Premier League terug te grijpen. Dat leidde tot veel woede onder veel supporters. Na het duel moesten onder anderen Anthony Martial en Axel Tuanzebe het ontgelden op social media. Het duo kreeg meerdere racistische opmerkingen naar hun hoofd geslingerd.

"Iedereen bij Manchester United walgt van de racistische opmerkingen die spelers via sociale media hebben ontvangen na de wedstrijd van gisteravond", reageert United in een statement op de racistische bejegeningen. "We veroordelen het volkomen en het is bemoedigend om te zien dat andere fans dit ook op sociale media veroordelen.

"Het identificeren van deze anonieme hersenloze idioten blijft problematisch", klinkt het duidelijk. "We dringen er bij sociale media-platforms en regelgevende autoriteiten op aan de maatregelen aan te scherpen om dit soort gedrag te voorkomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws