Lang had 'harde woorden' met Ajax: Dan moet Club Brugge je kopen

Lang had 'harde woorden' met Ajax: "Dan moet Club Brugge je kopen"

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 11:45do 28-01-2021 om 11:45

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 11:49do 28-01-2021 om 11:49

Noa Lang is dit seizoen dé toptransfer van Club Brugge. De Nederlander is in een mum van tijd uitgegroeid tot smaakmaker. Zijn moeder Manon de Vries is bijzonder blij voor haar zoon. 

"Noa heeft nooit een basisplaats opgeëist bij Ajax, zoals ik hier en daar heb gelezen", vertelt ze bij Het Nieuwsblad. "Hij wilde zijn contract verlengen op voorwaarde dat hij verhuurd zou worden aan Club Brugge. Hij had het oefencomplex bezocht en was onder de indruk geraakt. Hij voerde ook enkele positieve gesprekken, zoals met Ruud Vormer. Zijn plan was om zich te ontwikkelen in België en dan een jaar later sterker bij Ajax terug te keren."

Ajax was echter niet akkoord met dat plan. "Er vielen harde woorden. Noa kreeg te horen: Dan moet Club Brugge je maar kopen. Waarop Club reageerde: dat is goed, dan kopen we hem. Dat was even slikken, want toen was het echt definitief. Toen hij jong was, wilde hij maar één ding: in de ArenA voetballen. Op dat moment was er geen weg meer terug."

Onder Philippe Clement bloeit hij dit seizoen helemaal open. "Bij de vorige trainer (Erik ten Hag, red.) liep hij tegen een muur aan als hij zijn gevoel wilde uiten. Met de nieuwe trainer heeft hij een goeie band. Ik las wat hij vorig weekend over Noa zei: Noa doet alles voor je als je hem veel geeft. Hij gaat door het vuur. Zo ken ik Noa ook. Als een heel harde werker. Maar hij moet de kans krijgen zich te bewijzen. Deze trainer begrijpt hoe hij het beste in Noa naar boven kan halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws