STVV geeft in het absolute slot winst tegen KAA Gent nog uit handen.

27-01-2021 22:57 Laatste update: 23:00
22

KAA Gent heeft in het absolute slot nog een gelijkspel kunnen pakken. Het kwam op een 0-1 achterstand tegen STVV, maar wist in het absolute slot wel nog te scoren. 1-1.

Na de winst tegen Oud-Heverlee Leuven kreeg KAA Gent nog eens een vertrouwensboost en wilde het dat ook tonen tegen STVV. De Buffalo's begonnen meteen bijzonder aanvallend aan de partij en zochten naar een snel openingsdoelpunt.

Via Marreh en Roman Yaremchuk wist Gent ook enkele kansen te creëren, maar doelman Schmidt hield zijn netten schoon. STVV speculeerde vooral op de counter en zag dat ook beloond worden. Facundo Colidio trapte de bal onhoudbaar voorbij Sinan Bolat, waardoor Gent moest achtervolgen.

KAA Gent probeerde daarop wel wat te forceren, maar kreeg te maken met een stevig georganiseerd STVV, dat de partij niet meer uit handen wilde geven. Yaremchuk kreeg dé kans om de gelijkmaker, maar raakte niet voorbij Schmidt. De stand bleef dan ook 0-1 tot de rust.

Een spektakelstuk kregen we in het begin van de tweede helft niet, maar daar kwam op het uur dan toch – eindelijk – wat verandering in. Een knal van Suzuki moest door Bolat uit doel geranseld worden, aan de overkant verknalde Yaremchuk een bijzonder goede mogelijkheid. Het startschot voor een leuk slot?

Het balbezit was uiteindelijk ook voor de Buffalo's, maar echt in actie schieten moest Schmidt niet meer. Het leek ook 0-1 te blijven, maar in het absolute slot scoorde Jonathan Buata nog een eigen doelpunt en werd het 1-1.