VP-Analyse: Koning Onuachu gidst KRC Genk naar zege tegen stug Zulte-Waregem

27-01-2021 21:14

Woensdagavond kon KRC Genk nog eens winnen. Zulte-Waregem was het slachtoffer. Nadat Koning Onuachu Genk naar de zege leidde, gaven ze het zelf nog bijna weg. In de Luminus arena werd het 3-2.

Koning Onuachu
Paul Ebere Onuachu vond voor de 22ste keer het net dit seizoen. Het monster van KRC Genk is zo goed voor maar liefst 45 procent van de gemaakte doelpunten (49). Ook tegen Zulte-Waregem zorgde de spits weer voor de nodige doelpunten die de Limburgers op weg zette naar de zege. Met een competitie van 34 speeldagen + 6 speeldagen Play-Offs lijkt er zo een recordscore aan te komen voor de gouden stier.

Stug Zulte-Waregem
Zulte-Waregem leek een hele helft door te komen zonder tegendoelpunt. Toch maakte Onuachu er in de 46ste minuut 1-0 van. Ondanks dat doelpunt speelde Zulte-Waregem een degelijke wedstrijd. De eerste helft stonden ze goed en gaven ze weinig ruimtes weg.

De tweede helft moesten ze wat meer aanvallende impulsen tonen. Dat deden ze ook, maar gaven Genk daarmee wel de kansen om dat ook te doen. Na de 3-0 kon Z-W toch terug veerkracht tonen. Via De Bock en Bruno kwamen ze terug tot 3-2. Een pluim voor de ploeg van Dury.

Genk terug op de rails?
Na vijf wedstrijden zonder zege kan KRC Genk nog eens winnen. Met KV Mechelen in het verschiet zaterdag kunnen de Limburgers zichzelf weer op de rails krijgen, al was woensdagavond niet helemaal overtuigend door het spannende einde. Het Genk - zonder Bongonda - presteerde niet slecht, maar voetbalde vaak te langzaam en onzorgvuldig om echt gevaar te stichten. Thorstvedt en Toma gaven een goede indruk. Van den Brom zal niet ontevreden zijn met de prestatie.