KRC Genk herovert tweede plaats na zege met knikkende knieën tegen Zulte-Waregem

27-01-2021 20:35 Laatste update: 20:38
33

KRC Genk kan nog eens winnen. In het duel met Zulte-Waregem werd het 3-2. Topschutter Onuachu scoorde weer twee keer. In de slotfase kwam Z-W terug van een 3-0 achterstand tot 3-2. KRC Genk herovert zo de tweede plaats op Antwerp.

KRC Genk begon scherp aan de wedstrijd. Ze namen Zulte-Waregem meteen bij de keel. Tot uitgesproken kansen leidde dat niet. Ito, Toma en Onuachu kregen hun kansen, maar deden er weinig mee. Bostyn stond telkens goed te keepen.

Nadien kwam Zulte-Waregem even in de wedstrijd. Ze probeerden de bal in de ploeg te houden, en gaven vooral geen centimeter ruimte aan KRC Genk om op de bouwen. Genk kreeg nog goede kansen met Uronen en Onuachu, Zulte-Waregem moest het stellen met een afgeblokt schot van Armenakas en een geklemd schot van Govea.

Net voor de rust kwam de voorsprong er dan toch. Ito gaf knap mee met Munoz die op zijn beurt Onuachu bediende. Die prikte zijn 21ste van het seizoen binnen. Een geruststelling voor een zoekend Genk tegen een stug Zulte-Waregem.

De tweede helft startte Zulte-Waregem met goede moed. Kainourgios kopte op Vukovic, maar verder dan dat kwamen ze nog niet. Aan de overkant was het wel snel raak. Onuachu maakte zijn tweede van de avond op hoekschop van Heynen.

Net na het uur deed Marq een prachtige omhaal. Vukovic pakte uit met een nog prachtigere save. Nauwelijks één minuut later trof Uronen de paal, in de herneming vond Ito wel het net. 3-0. Opnieuw vijf minuten later kwam de bal zomaar voor de voeten van De Bock. Ook hij vond het net makkelijk, 3-1 en nieuw leven in de wedstrijd.

Lang was het wachten op nieuw doelgevaar, maar in de slotfase kwam Z-W toch nog opzetten. Ze versierden zelfs zowaar een strafschop door hands van Cuesta. Bruno zette deze nuchter om. 3-2. Verder dan dat kwam het echter niet. KRC Genk pakt nog eens drie punten, moest het op het einde van de wedstrijd aardig bibberen.