Knappe comeback Waasland-Beveren in extremis gefnuikt door KV Mechelen

26-01-2021 20:33
5

KV Mechelen is er in extremis in geslaagd de drie punten te pakken tegen Waasland-Beveren. Het kwam op een 0-2 voorsprong, gaf die nog uit handen, maar wist in het slot toch nog te scoren voor de 2-3 overwinning.

Tegen RSC Anderlecht slaagde Waasland-Beveren er nog in om een punt te pakken, maar na 45 minuten voetballen was het al duidelijk dat dat niet ging gebeuren tegen KV Mechelen. De thuisploeg begon wel het best met enkele kansjes voor Heymans en Frey, maar het was Sandy Walsh die de bezoekers op voorsprong kon brengen.

Een klap voor Waasland-Beveren, dat er ook niet beter op werd. De thuisploeg zoekte helemaal in elkaar en zag Shved halfweg de eerste helft de voorsprong nog verdubbelen. Voor Waasland-Beveren leek het daarmee ook helemaal game-over.

KV Mechelen controleerde de wedstrijd en kwam via De Camargo nog dicht bij de 0-3, die kregen we voor de rust echter niet meer te zien.

Nicky Hayen greep bij de rust stevig in en deed maar liefst drie wissels. Voor een groot verschil zorgde het niet. Waasland-Beveren kreeg wat meer greep op de partij, maar kwam amper tot niet bij het doel van Yannick Thoelen. KV Mechelen nam de voet dan weer wat van het gaspedaal.

Dat brak KV Mechelen uiteindelijk nog zuur op. Waasland-Beveren kreeg op het uur dan toch een verlossende aansluitingstreffer en mocht beginnen hopen op meer. En die meer kwam er ook, want Faucher zorgde twintig minuten voor tijd zelfs voor de gelijkmaker. Alles te herdoen voor Malinwa.

Het bleek ook een klap te zijn voor KV Mechelen, dat de wedstrijd helemaal uit handen gaf. Waasland-Beveren had nog de beste kans op de 3-2, maar raakte niet meer voorbij Thoelen. Het duel leek op een gelijkspel te eindigen, maar in het absolute slot kon Shved met zijn tweede van de avond voor de 2-3 eindstand zorgen.