OFFICIEEL: Zomeraanwinst Bundu neemt alweer afscheid van RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Zomeraanwinst Bundu neemt alweer afscheid van RSC Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 14:01di 26-01-2021 om 14:01

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 14:10di 26-01-2021 om 14:10

Mustapha Bundu is na een half seizoen voor RSC Anderlecht gespeeld te hebben alweer weg bij de Brusselaars. Hij keert terug naar Denemarken, waar hij voor de rest van het seizoen aan de slag gaat bij FC Kopenhagen.

Dat meldt Anderlecht via de officiële kanalen. Bundu wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Deense club. FC Kopenhagen, waar Jess Thorup nu trainer van is, wist ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract. Die zou iets onder de drie miljoen euro liggen.

De door Peter Verbeke naar Anderlecht gehaalde Bundu heeft nooit kunnen overtuigen in Brussel. Hij kende -mede door blessure- een slechte voorbereiding en kon zich nooit doorzetten. Bundu mocht negen keer opdraven van Vincent Kompany, maar dat was nooit een succes. Hij kon uiteindelijk ook geen enkele keer scoren voor de Brusselaars.

"Bundu heeft heel wat individuele kwaliteiten en heeft in onze ogen ook internationaal potentieel", zegt William Kvist (sportief directeur van FC Kopenhagen, red.). "We probeerden hem afgelopen zomer al aan te trekken, maar toen koos hij voor Anderlecht", klinkt het op de officiële kanalen van Kopenhagen.

"Hij kon zijn volledig potentieel bij Anderlecht niet tonen en dat heeft ons de kans gegeven om hem toch te halen", gaat Kvist verder. "We kennen hem bijzonder goed van zijn vorige periode in Denemarken en zijn ervan overtuigd dat hij een goede speler zal worden voor ons."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws