Stijnen reageert scherp: Worden behandeld als een derdeprovincialer

Stijnen reageert scherp: "Worden behandeld als een derdeprovincialer"

26-01-2021 13:15 Laatste update: 13:17
9

Het amateurvoetbal is stopgezet in België, maar niet iedereen gaat daarmee akkoord. 46 amateurspelers stappen naar de rechter en krijgen steun van Stijn Stijnen. De coach van Patro Maasmechelen vindt de beslissing veel te voorbarig. 

Patro speelt dan wel bij de amateurs, maar heeft alleen maar profcontracten. "We zijn verplicht om minstens vijf profspelers te hebben. We doen daar veel investeringen voor. Het kan dus niet dat we vervolgens als een derdeprovincialer behandeld worden. Dat is pure discriminatie", aldus Stijnen bij Sporza.

"Ik heb er absoluut begrip voor dat amateurvoetbal onder deze omstandigheden niet kan plaatsvinden. Maar deze sector heeft getoond dat profvoetbal in België mogelijk is. Nu kan ik tegen mijn groep zeggen dat ze hun job de komende zes maanden niet mogen uitvoeren. Dat brengt heel wat familiale drama's met zich mee."

Stijnen ziet dan ook twee maten en twee gewichten. "De vrouwencompetitie mag wel blijven doorgaan, terwijl dat toch hoofdzakelijk amateurs zijn. Dan vind ik het logisch dat er spelers opstaan die zeggen: ze zijn hier met onze rechten aan het spelen. Wij zeggen: laat die ene groep effectief stoppen en richt met de anderen een minicompetitie. Zonder toeschouwers of horeca, maar met coronatests. Dat leek ons een menselijke oplossing voor iedereen."