Stijnen reageert scherp: Worden behandeld als een derdeprovincialer

Stijnen reageert scherp: "Worden behandeld als een derdeprovincialer"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 13:15di 26-01-2021 om 13:15

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 13:17di 26-01-2021 om 13:17

Het amateurvoetbal is stopgezet in België, maar niet iedereen gaat daarmee akkoord. 46 amateurspelers stappen naar de rechter en krijgen steun van Stijn Stijnen. De coach van Patro Maasmechelen vindt de beslissing veel te voorbarig. 

Patro speelt dan wel bij de amateurs, maar heeft alleen maar profcontracten. "We zijn verplicht om minstens vijf profspelers te hebben. We doen daar veel investeringen voor. Het kan dus niet dat we vervolgens als een derdeprovincialer behandeld worden. Dat is pure discriminatie", aldus Stijnen bij Sporza.

"Ik heb er absoluut begrip voor dat amateurvoetbal onder deze omstandigheden niet kan plaatsvinden. Maar deze sector heeft getoond dat profvoetbal in België mogelijk is. Nu kan ik tegen mijn groep zeggen dat ze hun job de komende zes maanden niet mogen uitvoeren. Dat brengt heel wat familiale drama's met zich mee."

Stijnen ziet dan ook twee maten en twee gewichten. "De vrouwencompetitie mag wel blijven doorgaan, terwijl dat toch hoofdzakelijk amateurs zijn. Dan vind ik het logisch dat er spelers opstaan die zeggen: ze zijn hier met onze rechten aan het spelen. Wij zeggen: laat die ene groep effectief stoppen en richt met de anderen een minicompetitie. Zonder toeschouwers of horeca, maar met coronatests. Dat leek ons een menselijke oplossing voor iedereen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij het terecht dat er niet meer gevoetbald mag worden bij de amateurs?

Ja
76%
Nee
24%
(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws