Dorsch is eerlijk bij KAA Gent: Het was hier toen een catastrofe

Dorsch is eerlijk bij KAA Gent: "Het was hier toen een catastrofe"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 12:45di 26-01-2021 om 12:45

Niklas Dorsch beleeft geen makkelijk eerste seizoen bij KAA Gent. Hij had er inmiddels al vier trainers. Onder Hein Vanhaezebrouck voelt hij zich eindelijk goed bij de Buffalo's. 

"Vier trainers in één seizoen helpt natuurlijk niet", geeft Dorsch aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Weet je net wat de eerste eist, staat er plots een andere die iets helemaal anders wil. Telkens moet je helemaal omschakelen. Nu weet iedereen wie de baas is, wat hij van ons verlangt. Dat is duidelijk. Dat heb je hier nodig. Eindelijk is er rust. Niemand die nu nog denkt: als we nog eens verliezen, komt er weer een nieuwe trainer."

Vanhaezebrouck is fan van Pep Guardiola, maar dat voetbal zit er nog niet in. "Toen Vanhaezebrouck arriveerde, was het hier een catastrofe. Dan kan je niet vragen dat we zoals Guardiola voetballen. Tegen Beerschot hadden we meer dan 70 procent balbezit, maar we verloren wel. Dan moet je doen wat de trainer deed: ons een video tonen met alle tegendoelpunten, zodat we konden zien wat er verkeerd liep. Wat we eerst moeten doen, is compact staan, als een blok. En mentaal een knop omdraaien."

De mentaliteit is nu alvast een pak beter. "Wedstrijden win je in het hoofd, met totale inzet en een groot hart, van achterin tot in de spits. Ik ken alle cijfers van Gent niet, maar met deze kwaliteiten zit er veel meer in dan wat we al toonden. Op voorwaarde dat je erin gelooft. Als je met 2-0 achterstaat, moet je overtuigd zijn dat je dat nog kan omdraaien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws