'Tuchel vliegt naar Londen om eerste training bij Chelsea te leiden'

'Tuchel vliegt naar Londen om eerste training bij Chelsea te leiden'

26-01-2021 11:51

Thomas Tuchel wordt dinsdag aangesteld als manager van Chelsea. Dat melden diverse media in Engeland, waaronder Sky Sports en The Athletic. Tuchel wordt op Stamford Bridge de opvolger van Frank Lampard.

Engelse media schrijven dinsdagochtend dat Tuchel aan het begin van de middag van Parijs naar Londen vliegt. Het is de bedoeling dat hij later op de dag meteen op het trainingsveld van Cobham staat met de spelers.

Tuchel tekent tot de zomer van 2022 bij Chelsea. Beide partijen hebben de optie om de samenwerking met een jaar te verlengen. De 47-jarige Duitser is van plan drie assistenten mee te nemen naar Londen. Waarschijnlijk zit hij woensdagavond voor het eerst op de bank, als Chelsea het opneemt tegen Wolverhampton Wanderers.

De komst van Tuchel, eerder werkzaam bij FSV Mainz, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain, hangt al weken in de lucht en kwam deze week in een stroomversnelling door het ontslag van Lampard. De clubicoon werd door eigenaar Roman Abramovich verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.

Chelsea investeerde afgelopen zomer een kwart miljard euro in nieuwe spelers, waaronder Hakim Ziyech, Kai Havertz en Timo Werner, maar staat op de negende plek in de Premier League