Onder Leye is er een andere mentaliteit in de ploeg bij Standard

"Onder Leye is er een andere mentaliteit in de ploeg bij Standard"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 11:45di 26-01-2021 om 11:45

Mbaye Leye heeft zijn start niet gemist bij Standard. Hij pakte meteen een 12 op 12. Geen toeval, ziet ook ex-Gouden Schoen Wilfried Van Moer. 

"Met Leye is er een andere mentaliteit in de ploeg gekomen", aldus Van Moer bij Het Belang Van Limburg. "Hij heeft zekerheid ingebouwd. Zo komt Gavory de middenlijn niet meer over, dat is veel beter voor die gast. Resultaten primeren voor Leye. Als je wint, kom je in een flow, dat hebben we eerder bij Genk gezien. Ik denk ook dat Leye beter bij Standard past dan Montanier. De spelers gaan voor hem door het vuur en hij komt goed over."

Nu staat Standard wel voor een lastig tweeluik. "Zondag tegen Club Brugge moeten ze op niet veel rekenen”, vindt Van Moer. “Dat is de sterkste ploeg van België. Ook Oostende is een moeilijke tegenstrever. Dat zagen we nog tegen Antwerp. Leye moet dat slim aanpakken en het initiatief aan de tegenstrever laten om via de tegenaanval toe te slaan."

Van Moer ziet enkele spelers weer openbloeien. "Lestienne was ongelukkig in de afwerking, maar gaf twee assists. Bastien, dat is dag en nacht verschil ten opzichte van vorig jaar. Ik vind het een goede speler, maar het systeem van de vorige trainer lag hem niet. Carcela zit op de bank voor Balikwisha. Die jongen kan voetballen: technisch goed, snelheid, hij kan zo'n beetje alles. Siquet is een jong ventje dat fysiek in orde is en graag aanvalt. Daar zit potentieel in", besluit Van Moer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Standard PO1?

Ja
80%
Nee
20%
(199 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws