OFFICIEEL: Koster (ex-Club Brugge) aan de deur gezet in Eredivisie

OFFICIEEL: Koster (ex-Club Brugge) aan de deur gezet in Eredivisie

26-01-2021 10:48
2

Het doek is gevallen voor Adrie Koster. Willem II heeft naar aanleiding van de dramatische resultaten besloten de ex-coach van Club Brugge te ontslaan.

Willem II is afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie, terwijl de Tilburgse club de afgelopen jaren nog één van de meest succesvolle periodes uit de clubhistorie meemaakte. 'Met aantrekkelijk voetbal werd de bekerfinale en voor het eerst sinds 2005 Europees voetbal behaald', klinkt het.

Koster kreeg Willem II dit seizoen echter niet meer op de rails. "Ik heb bij Willem II fantastische jaren gehad en erg fijn kunnen werken. Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is."

"Wij zijn Adrie erg dankbaar voor de mooie prestaties die we samen met hem bereikt hebben", reageert technisch directeur Joris Mathijsen. "Gedurende ruim 2,5 jaar hebben we erg prettig met Adrie samengewerkt. Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen."

Koster verlengde in november 2020 nog zijn contract tot medio 2022.