Stadiondossier Club Brugge: “Dat is dan de verantwoordelijkheid van Cercle

Stadiondossier Club Brugge: “Dat is dan de verantwoordelijkheid van Cercle"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 10:45di 26-01-2021 om 10:45

Het stadiondossier van Club Brugge blijft een delicaat onderwerp. Na het groen licht van de Raad van State blijven de meningen verdeeld. Cercle Brugge reageerde negatief op het plan.

“Wij weten niet waarom de voorzitter van Cercle zo negatief heeft gereageerd", zegt burgemeester Dirk De fauw aan Het Laatste Nieuws. Wat is hun bedoeling. We willen beide ploegen op gelijke manier behandelen. Cercle heeft geen overeenkomst om ten eeuwigen dage in Jan Breydel te spelen. Die overeenkomst geldt tot 2023.”

“Er is bovendien een fundamenteel veiligheidsprobleem in dat stadion”, gaat de Fauw verder. “Wij krijgen momenteel de toestemming van Binnenlandse Zaken om het stadion verder te gebruiken omwille van het feit dat er plannen zijn voor nieuwe stadions. Als dat niet het geval zou zijn, dan zou die houding wel eens kunnen wijzigen. Dan mogen we Jan Breydel sluiten.”

“Ik zal geen verantwoordelijkheid nemen als Cercle daar zo graag wil blijven. Dat is dan de verantwoordelijkheid van Cercle. Als Cercle geen oplossing heeft, dan eisen wij van Club dat ze tijdelijk terecht kunnen in het nieuwe stadion. Vreemd genoeg heeft Cercle destijds voorgesteld om Jan Breydel te verlaten”, aldus burgemeester de Fauw.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws