Twijfels over beslissingen Chelsea: 'Ik vraag me af of hij de juiste man is'

Twijfels over beslissingen Chelsea: 'Ik vraag me af of hij de juiste man is'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 10:29di 26-01-2021 om 10:29

Khalid Boulahrouz had verwacht dat Frank Lampard meer tijd zou krijgen bij Chelsea. Het kind van de club werd maandag op straat gezet na de slechte resultaten van zijn ploeg. Thomas Tuchel moet zijn opvolger worden, maar Boulahrouz twijfelt over de Duitse oefenmeester.

"Ik had graag gezien dat Frank nog wat langer de kans had gekregen om zijn stempel te drukken", begint Boulahrouz in gesprek met De Telegraaf. "Als je zoveel nieuwe spelers haalt, heeft het tijd nodig voordat je daar een geheel van hebt gemaakt. In dat proces zaten ze nog volop. Maar je weet hoe het gaat in het topvoetbal."

Dat Lampard een clubicoon is, mocht niet baten. "Als speler is Frank een grootheid geweest bij Chelsea en ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij daarom ook meer tijd zou krijgen om de negatieve tendens om te keren. Maar Abramovich blijft Abramovich", vertelt Boulahrouz, die zelf tussen 2006 en 2008 actief was op Stamford Bridge.

Vorig seizoen moest Lampard het vooral met eigen jeugd doen, dit seizoen was alles anders. "Als er zoveel geld wordt uitgegeven, krijg je te maken met een heel andere druk. Vorig seizoen werd er weinig verwacht, omdat je met een jonge ploeg speelde, nu moest er gepresteerd worden. Dat wordt verwacht, als je zoveel geld uitgeeft. Dat zijn de wetten van het topvoetbal, terwijl die spelers veelal uit andere competities komen en tijd nodig hebben om zich aan te passen in de Premier League."

Lampard-opvolger
Tuchel is de manager die het weer op de rails moet krijgen in Londen. Boulahrouz heeft zo zijn twijfels. "Ik weet niet of dat de juiste keuze is. Met Dortmund heeft hij goed voetbal gespeeld, maar ik ben minder enthousiast over wat hij met Paris Saint-Germain heeft gedaan. Chelsea was met Lampard een bepaalde weg ingeslagen en ik vraag me af of Tuchel de juiste man is om hiermee verder te gaan. Er zit in ieder geval heel veel kwaliteit in deze groep en het is aan hem om die eruit te halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Boulahrouz hier gelijk?

Ja
92%
Nee
8%
(26 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws