Anderlecht zet eerste stap met aandeelhouders: “Licentie is verzekerd”

Anderlecht zet eerste stap met aandeelhouders: “Licentie is verzekerd”

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 07:00di 26-01-2021 om 07:00

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht een eerste stap heeft gezet in de goede richting. Er werd een akkoord bereikt over een eerste financiële inspanning met de aandeelhouders.

Anderlecht heeft een schuldenberg van zo’n 100 miljoen euro. De komende weken wordt beslist over de licenties voor het profvoetbal dus er moet snel een oplossing komen. Anderlecht leek in de problemen te komen tenzij de aandeelhouders tot een akkoord zouden komen en dat zou nu ook het geval zijn.

"We hebben een akkoord", zegt Etienne Davignon, één van de minderheidsaandeelhouders, over de Raad van Bestuur van gisteren. "Wij zullen een gezamenlijke financiële inspanning leveren, die evenredig verdeeld wordt over de aandeelhouders. We zullen voldoen aan de vereisten van de federaties, alles is in orde. De licentie is verzekerd. We zullen die straks krijgen, dat kan niet anders."

Er zal geen externe hulp aan te pas komen. "Er komen geen nieuwe investeerders bij. Het is niet uitgesloten dat dat de volgende jaren verandert, maar het is ook geen zekerheid." Er ligt al een tijdje een herstelplan van 70 miljoen euro op tafel en daarin is sprake van een kapitaalsverhoging. Die komt er nu nog niet. ‘De overeenkomst van gisteravond moet Anderlecht volgens Davignon op korte termijn door woelig water loodsen’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws