Docent Leye geeft voetballes: Het idee is om de bal zo snel mogelijk te hebben

Docent Leye geeft voetballes: "Het idee is om de bal zo snel mogelijk te hebben"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 22:15ma 25-01-2021 om 22:15

Mbaye Leye heeft zijn intrede als hoofdcoach niet gemist. Sinds hij aan het roer staat van Standard Luik, verzamelden de herboren Rouches twaalf op twaalf. Tijd voor de oud-aanvaller om zijn spelfilosofie uit de doeken te doen. Die ligt volledig in de lijn van zijn profiel als speler.

"Wanneer je speler bent, moet je beslissingen nemen op het terrein. Wanneer je assistent bent, onderhoud je de relatie tussen de spelers en de trainer en help je die laatste als hij nood heeft aan je advies. Wanneer je zelf trainer bent, steek je alles in dezelfde doos en neem je zelf de beslissingen", vergelijkt Leye de verschillende rollen uit zijn carrière bij La Tribune. "Het belangrijkste is om de ploeg op een positieve manier te leiden en dat is wat ik tracht te doen."

"Het ideale voetbal, iedereen heeft daar zijn eigen idee over. Wat we de voorbije vier matchen gezien hebben, is mijn visie. Voor mij is dat erg hoge pressing, de bal heroveren, beweging in de rug van de verdediging. Die looplijnen staan de ploeg toe om kansen en doelpunten af te dwingen. Het idee is om de bal zo snel mogelijk in ons bezit te hebben en een elftal te hebben dat het veld goed bestrijkt. Wanneer je de bal dan verliest, loop je niet noodzakelijk gevaar. Dat is een filosofie", aldus Leye.

"Balbezit is belangrijk, want het staat je toe te herstellen", licht de Senegalees zijn overtuiging verder toe. "Een ploeg als Standard moet met hoge druk spelen, maar als je die voortdurend aanhoudt, moet je het kunnen behouden. Alles samen beleef ik nu een positieve periode, maar de moeilijke momenten zullen nog komen", blijft Leye nuchter. "Er zal een andere filosofie moeten komen, met andere woorden weerstaan wanneer het moeilijk wordt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Geloof jij in de trainerskwaliteiten van Leye?

Ja, hij zal Standard naar een hoger niveau stuwen
64%
Ja, maar Standard zal toch nog een vette kluif blijken
32%
Nee, helemaal niet
5%
(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws