Waterreus pleit voor BeNeLiga: 'Dat bewijzen Ajax-PSV en Ajax-Feyenoord'

Waterreus pleit voor BeNeLiga: 'Dat bewijzen Ajax-PSV en Ajax-Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 20:27ma 25-01-2021 om 20:27

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 20:28ma 25-01-2021 om 20:28

Voor Ronald Waterreus heeft Super January in Nederland onderstreept dat er snel een BeNeLiga moet komen. De voormalig keeper verwacht dat de Nederlandse clubs beter voor de dag gaan komen in Europa, wanneer er tegen de sterkste Belgische clubs wordt gespeeld.

Waterreus hoeft niet lang na te denken wanneer hem gevraagd wordt naar een mogelijke BeNeLiga. "Neem Ajax-PSV, dat echt een feestje was om naar te kijken. Ajax-Feyenoord; ook geweldig. En wat te denken van Feyenoord-AZ, gistermiddag? Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Spanning, kwaliteit; daar gaat het om. Zou ik graag wekelijks zien. Super January bewijst dat we toe zijn aan een Beneliga."

De analist begrijpt dat er ook vraagtekens zijn, vooral bij de kleinere clubs. "Kan ik me voorstellen. Alleen: het is ook nooit goed, he? Als Ajax met 0-13 wint bij VVV, roepen we met z'n allen dat de Eredivisie een Mickey Mouse-competitie is. (...) Kijk, ik snap Toon Gerbrands (PSV-directeur, red.) best als hij het argument aanvoert dat een Beneliga ten koste zou kunnen gaan van jaarlijkse Europese plaatsing voor zijn club. Eenvoudigweg omdat er minder plaatsen zijn dan. Daar staat tegenover dat PSV, Ajax en Feyenoord, spelend in een sterke competitie, meer beslagen ten ijs komen in Europa. Ook wat waard, lijkt me."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws