'Koeman's kids' maken indruk in Spanje: 'Hij had altijd al oog voor talent'

'Koeman's kids' maken indruk in Spanje: 'Hij had altijd al oog voor talent'

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 16:45ma 25-01-2021 om 16:45

Ronald Koeman krijgt complimenten in Spanje. Onder zijn leiding zijn talenten als Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Frenkie de Jong en Pedri beter gaan voetballen en dat is volgens de Spaanse pers aan de trainer te danken.

De trainer van FC Barcelona krijgt van Marca alle lof toegezwaaid omdat hij 'altijd al een oog had voor jong talent', waarbij de voorbeelden van Virgil van Dijk, Sadio Mané en Juan Mata worden aangehaald. Nu lijkt hij volgens de toonaangevende krant ook het maximale te halen uit diverse jonge spelers van Barcelona.

Zo lukt het Koeman om 'het beste uit De Jong te krijgen'. Sinds de middenvelder uit Arkel van Ajax werd gehaald werd er veel van hem verwacht, maar hij moest wennen en kon dat nog niet waarmaken. Onder Koeman heeft hij zich volgens Marca goed ontwikkeld, spreekt hij uitstekend Spaans en past hij perfect in het systeem dat de Nederlander bedacht heeft. Als aanvallender ingestelde middenvelder doet De Jong het de laatste weken uitstekend.

Daarnaast wordt ook de ontwikkeling van Pedri, het 18-jarige toptalent, aangehaald. De aanvaller lijkt een goede klik met Lionel Messi te hebben en weet dat er een mooie toekomst voor hem in het verschiet ligt. Philippe Coutinho is helemaal vergeten bij Barcelona nu Koeman het talent in Pedri heeft gespot, zo valt er te lezen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws