Kogel door de kerk: geen amateurvoetbal meer, wel voor jeugdvoetbal onder de 13

Kogel door de kerk: geen amateurvoetbal meer, wel voor jeugdvoetbal onder de 13

25-01-2021 16:07 Laatste update: 16:18
5

De crisiscel van de KBVB hebben unaniem beslist dat de amateurcompetities voor dit seizoen nu al afgelopen zijn. Enkel Eerste Klasse (bij mannen en vrouwen), Tweede Klasse en de Beker van België kunnen nog doorgaan. Ook jeugdvoetbal tot 13 jaar mag nog dit seizoen.  

In de crisiscel van de KBVB zitten mensen van Pro League, de voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger. Het was al een tijdje duidelijk dat voetbal bij de amateurs lastig ging worden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronacijfers.

"Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19", staat te lezen in een persbericht. 

Het profvoetbal bij mannen en vrouwen mag doorgaan. Ook is het de bedoeling dat de Beker van België bij de manenn dit seizoen een winnaar krijgt. In het Futsal en bij de vrouwen zal er geen bekerwinnaar zijn. Bij het amateurvoetbal worden alle competities als blanco beschouwd. Er komen dus geen kampioenen, stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot 13 jaar mag wel nog.