Kompany duwt op de rem over Ashimeru en Larsen: “Geduld hebben”

Kompany duwt op de rem over Ashimeru en Larsen: “Geduld hebben”

25-01-2021 14:15
20

RSC Anderlecht moet dinsdag weer aan de bak in de Jupiler Pro League. Het gaat op bezoek bij Royal Excel Moeskroen. Majeed Ashimeru zal tegen Les Hurlus niet zijn debuut maken voor paars-wit. Mogelijk zit wel nieuwkomer Bruun Larsen in de kern.

Anderlecht huurt momenteel Ashimeru van Red Bull Salzburg. Bruun heeft paars-wit dan weer in bruikleen van TSG 1899 Hoffenheim. Beide heren zijn nog onvoldoende fit om te starten bij Anderlecht. Dat meldde Vincent Kompany maandag tijdens een persconferentie.

"Met Ashimeru moeten we geduld hebben", noteerde Sudinfo uit de mond van Kompany. De Ghanees haalt daarom de kern niet. Voor Larsen staat de deur op een kier. "Fysiek is hij in orde, maar hij mist wedstrijdritme. Hij is een getalenteerde speler die bij Dortmund een goede opleiding kreeg. Hij zal ons helpen."

Na de 0-0 tegen Waasland-Beveren staat Anderlecht niet langer meer op een top vier plaats. In Moeskroen mag het niet opnieuw morsen met de punten, wil het blijven aansluiten bij de top van het klassement.