Wie is Anderlecht-aanwinst Bruun Larsen? Grote carrière gefnuikt door blessures

Wie is Anderlecht-aanwinst Bruun Larsen? Grote carrière gefnuikt door blessures

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 13:10ma 25-01-2021 om 13:10

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 19:15ma 25-01-2021 om 19:15

Met veel trots kondigde Anderlecht de komst van de 22-jarige Jacob Bruun Larsen aan. Misplaatst is die trots allerminst, Bruun Larsen staat namelijk te boek als een groot talent en is meerdere miljoenen waard. VoetbalPrimeur.be schets een portret van de Deense aanvaller.

In 1998 kwam de kleine Bruun Larsen in het Deense Lyngby ter wereld. Bruun Larsen deelt zijn geboortejaar met onder meer Kylian Mbappé en Christian Pulisic. Toen de Deen op 17-jarige leeftijd werd opgemerkt door Borussia Dortmund werd hem een even grote carrière voorspeld, Dortmund schotelde Bruun Larsen prompt een contract voor.

De winger werd verder opgeleid door de Duitse club waarna hij een half jaartje ervaring mocht op doen bij Stuttgart. Die uitleenbeurt was geen al te groot succes, Bruun Larsen wist er echter wel veel bij te leren. Het seizoen nadien brak de Deen namelijk door bij Dortmund. Bruun Larsen kreeg veel speeltijd in het seizoen 2018/19 en was op een bepaald moment maar liefst 20 miljoen euro waard. De carrière van Bruun larsen leek vertrokken.

Het liep echter anders dan verhoopt voor de jonge Deen, naargelang het seizoen vorderde kreeg Bruun Larsen steeds minder speeltijd, enkele blessures speelden daar zeker een rol in. Het daaropvolgende seizoen was er nog minder speeltijd weggelegd voor de Deen waarop Dortmund bereid was om Bruun Larsen van de hand te doen. Hoffenheim bood zich aan en legde in januari 2020 acht miljoen euro op tafel voor zijn diensten. Dortmund ging akkoord en liet de blessuregevoelige Bruun Larsen vertrekken.

Het voorbije jaar wist Bruun Larsen geen enkele keer te scoren voor Hoffenheim, in 15 optredens was hij goed voor nul doelpunten en één assists. Magere cijfers, maar ook deze keer kreeg de aanvaller te maken met blessures. Sinds november speelde Bruun Larsen geen enkele wedstrijd meer, Hoffenheim hoopt dat de Deen bij Anderlecht lange tijd blessurevrij blijft en zo weer matchritme kan opdoen. Het geloof in de 22-jarige aanvaller is namelijk nog groot, getuige daarvan ook zijn huidige marktwaarde van acht miljoen euro.

Als Bruun Larsen blessurevrij blijft heeft de Jupiler Pro League er mogelijk een nieuwe attractie bij. Orel Mangala, die enkele jaren met hem samenspeelde omschreef zijn speelstijl als volgt. "Hij is snel, doelgericht en heeft een goede techniek en dito schot. Als hij zijn goede ritme te pakken krijgt wordt het een sensatie in België", aldus onze landgenoot in Het Nieuwsblad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Bruun larsen uitblinken in onze competitie?

Ja
50%
Nee
50%
(108 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws