Al lang geen verrassing meer: Clement doet nog maar eens een ex-club de das om

Al lang geen verrassing meer: Clement doet nog maar eens een ex-club de das om

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 13:10ma 25-01-2021 om 13:10

Laatste update: maandag 25 januari 2021 om 16:42ma 25-01-2021 om 16:42

Club Brugge vloerde KRC Genk in de topper van de 23e speeldag. De 3-2-zege van Philippe Clement tegen zijn voormalige werkgever komt zeker niet uit de lucht gevallen, want de trainer van Club heeft een uitstekend rapport in wedstrijden tegen oude bekenden. VoetbalPrimeur.be steekt het mes bij Genk, Waasland-Beveren en K. Beerschot V.A. nog wat dieper in de wonde.

Na een erg onderhoudend topduel droop Genk finaal af uit Jan Breydel. De Limburgers hadden dankzij een 1-2-ruststand nochtans mooie uitzichten op puntengewin, maar in een sterke tweede helft draaide de thuisploeg de rollen nog helemaal om. Het leverde Clement zijn 46e overwinning op in 76 wedstrijden als hoofdcoach van Blauw-Zwart. Achttien keer moest de tweevoudige laureaat van de trofee Raymond Goethals zich tevreden stellen met een gelijkspel, twaalf keer bleek een tegenstander te machtig.

Genk slaagde er nog niet in om haar ex-trainer een hak te zetten. Integendeel, na vier onderlinge duels sinds zijn veelbesproken overstap helt de balans duidelijk over richting het Brugse kamp. In de voorbije drie competitietreffens eiste Club Brugge de overwinning op, al deed het dat telkens met het kleinste verschil. Enkel bij de eerste confrontatie kon Genk een vuist maken. Op 1 september 2019 nam het een puntje mee uit Olympia na een knappe vrijetrapgoal van Bryan Heynen.

Clement – Genk : 10-1 (tussenstand in punten)

Zijn doorbraak als T1 vierde Clement op de Freethiel. Ook Waasland-Beveren beleefde sindsdien geen prettige momenten meer aan het weerzien met haar vroegere leidsman, al is dat gezien de waardeverhoudingen met Club minder opvallend. Drie keer keken beide ex-geliefden elkaar diep in de ogen, drie keer trok Clement aan het langste eind. Enkel op 15 februari van vorig jaar kon de fusieclub het hem iet of wat moeilijk maken. Pas in het ultieme slot hield Mats Rits de drie punten thuis. Dit seizoen eindigde de verplaatsing naar Brugge op een 4-1-opdoffer. Kans tot revanche voor Waasland-Beveren op 6 februari!

Clement – Waasland-Beveren: 9-0

Als trainer hebben we het aantal Belgische werkgevers van Clement gehad, maar in zijn actieve spelerscarrière kwam de voormalige verdediger ook nog uit voor (wijlen) Germinal Beerschot. Die club blijft een speciaal plekje hebben in zijn hart. En de Ratten mogen zich op de borst kloppen, want zij zijn er wél al in geslaagd om hun oud-werknemer te verslaan als Brugge-trainer. Aan het begin van de huidige jaargang zette Raphaël Holzhauser de mindere start van Blauw-Zwart in de verf met de enige treffer: 0-1.

Inmiddels draait de motor van Club echter weer op volle toeren. Dat mocht Beerschot recent ook zelf ondervinden. Een dikke week geleden gidste Clement zijn manschappen naar een 0-3-weerwraak op het Kiel, nota bene bij het uitzwaaimoment van collega Hernan Losada. Zo werden de onderlinge verhoudingen weer gerespecteerd. Toch mag Beerschot zich tot op heden de enige ex-club noemen die Clement op de knieën heeft gekregen.

Clement – Beerschot: 3-3

Hoe zit het overigens met de andere clubs uit de Jupiler Pro League? Gezien de dominantie die Club Brugge de voorbije jaren tentoongespreid heeft over het Belgische voetbal, zal het niet verbazen dat Clement in ruim anderhalf jaar tijd nauwelijks van een Belgische tegenstander verloor. In de competitie viel dat slechts vijf keer voor. Naast Beerschot wisten ook Sporting Charleroi, Oud-Heverlee Leuven, KAA Gent en Royal Antwerp FC de code van Clement al eens te kraken.

Die laatste club deed dat zelfs nog een tweede keer. Op 1 augustus troefde The Great Old de trainer, een Antwerpenaar trouwens, evenzeer af in de finale van de Croky Cup. Uitgerekend Lior Refaelov dompelde hem toen onder in rouw. En zo mag Antwerp, met enige zin voor overdrijving, het ‘zwarte beest’ van Clement genoemd worden. Dat belooft voor de komende weken en maanden, want daarin zouden beide clubs elkaar tot vier keer toe kunnen tegenkomen, afhankelijk van kwalificatie voor de volgende ronde van de Beker én voor Play-Off 1. Maar of Clement daarvan zal wakker liggen …?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke ploeg zie jij Clement de eerstvolgende keer kloppen?

Antwerp
23%
Beerschot
4%
Charleroi
1%
Genk
19%
Gent
10%
OH Leuven
1%
Waasland-Beveren
14%
Een andere club
28%
(81 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws