Kompany blijft hoopvol bij Anderlecht: Het is een kwestie van tijd

Kompany blijft hoopvol bij Anderlecht: "Het is een kwestie van tijd"

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 13:15ma 25-01-2021 om 13:15

Anderlecht speelt dinsdag al op verplaatsing bij Moeskroen. Na een 4 op 12 kan Anderlecht een uitzege gebruiken. Coach Vincent Kompany heeft er opnieuw vertrouwen in, al zal zijn team dan wel moeten scoren.

"Voor het individueel vertrouwen is het belangrijk dat die goals eens vallen, maar het is een kwestie van tijd", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. "Op training kunnen de jongens het en we voetballen genoeg mogelijkheden bijeen. Tegen Waasland-Beveren schoten we 26 keer op doel en daarvan waren negen ballen binnen het kader. We moeten gewoon de druk hoog houden en progressie boeken in de afwerking."

Kompany gaat zijn systeem in ieder geval niet aanpassen. "Eén, twee of drie spitsen...Het is de animatie op het veld die telt. Als ik Diaby op de tien zet heb ik een offensievere tien, zet ik er Cullen dan is het defensiever en Vlap is een mengeling van de twee. Met verschillende profielen in mijn elftal kan ik bijsturen. Het belangrijkste is dat de speler weten hoe ze moeten beweging en hoe ze de bal snel kunnen recupereren bij balverlies."

Op Le Canonnier wordt het ook dan ook een moeilijke wedstrijd. "Moeskroen is geen ploeg waartegen je véél kansen creëert en dus zullen we een zekere efficiëntie nodig hebben. Misschien zal het terrein er zwaar bijliggen, maar dat is geen excuus. Oké, in ons eigen stadion investeerden we in een perfecte grasmat omdat dat ons spel ten goede komt, maar zo'n velden vind je niet overal. Dat is ook een mentale kwestie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws